Codeïne Kopen

Belangrijk om te weten over codeïne kopen

  • Codeïne Kopen is een hoestprikkeldempend middel. Het is ook een pijnstiller.
  • Bij kriebelhoest, en bij matige tot hevige pijn, soms samen met de pijnstillerparacetamol.
  • Tabletten, capsules en drank werken binnen een half uur. De werking houdt 3 tot 4 uur aan.
  • Hoest: gebruik codeïne tot uw klachten verdwenen zijn, dit is meestal binnen een paar dagen. Heeft u na 3 weken nog steeds kriebelhoest? Ga dan naar de arts.
  • Pijn: gebruik codeïne zolang u het nodig heeft en volgens een vast schema. Bijvoorbeeld om de 3 tot 4 uur, niet vaker dan 6 keer per dag.
  • U kunt verstopping krijgen door codeïne. Eet voedsel met veel vezels (groente, fruit en volkorenproducten) en drink veel vocht. U kunt ook een laxeermiddel gebruiken om deze bijwerking te voorkomen.
  • Ook kunt u suf, slaperig en duizelig worden. Rijd dan geen auto. Als u meer dan 20 mg per dag gebruikt, mag u de eerste 2 weken niet autorijden. Rijd daarna alleen als u geen bijwerkingen meer heeft.
  • Pas op met alcohol. Dit versterkt de kans op sufheid.
  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg met uw apotheker of arts of u codeïne veilig kunt gebruiken.

Wat doet codeïne en waarbij gebruik ik het?

Codeïne is een hoestprikkeldempend middel. Het vermindert de neiging tot hoesten. Verder heeft het een pijnstillende werking.

Artsen schrijven het voor bij hoest en pijn.

Hoest Codeïne Kopen

Codeïne wordt gebruikt bij prikkelhoest of kriebelhoest.

Wanneer de keel en longen geprikkeld worden, geven de hersenen een signaal af om te hoesten. Vaak is dit noodzakelijk, omdat er bijvoorbeeld slijm in de luchtwegen zit. Soms is dat niet het geval, maar ontstaat de prikkelhoest doordat de keel en longen geïrriteerd zijn door een verkoudheid zonder slijm of bijvoorbeeld door een verblijf in een rokerige omgeving. De voortdurende kriebel kan erg vervelend zijn, zoals `s nachts en tijdens een concert of lezing.

Behandeling
In dat geval kunt u codeïne gebruiken. Gebruik dit middel echter niet als u veel slijm ophoest. De hoestprikkel is dan juist nodig om het slijm kwijt te raken.

U merkt binnen een half uur dat u minder neiging tot hoesten heeft. Dit effect houdt drie tot vier uur aan.

Codeine 20mg

 

Geneesmiddelengroep Dit product bevat codeïne. Codeïne behoort tot een groep geneesmiddelen, genaamd opioïde analgetica, waarvan de werking gericht is op pijnverlichting. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere pijnstillers zoals paracetamol. Daarnaast behoort codeïne tot de groep van geneesmiddelen die de hoestprikkel dempen. Gebruiken bij – hoest – de behandeling van lichte tot matige pijn. Codeïne kan worden gebruikt bij kinderen ouder dan 12 jaar voor kortdurende verlichting van matige pijn die niet kan worden verlicht door andere pijnstillers zoals alleen paracetamol of alleen ibuprofen.