medicijnen online kopen

Erectiestoornis?

Bekijk de medicijnen die u kunnen helpen een goed seksleven te hebben!

Een erectiestoornis is vaak een moeilijk onderwerp voor mannen en wordt dan ook vaak niet besproken. Dat betekent echter niet, dat het ook weinig voorkomt. Naar schatting hebben 14 procent van de volwassen mannen wel eens last van een erectiestoornis. Dat zijn ruim 800.000 mannen die wel eens moeite hebben om een erectie te krijgen. Mannen met een erectiestoornis hoeven dus niet bang te zijn dat ze de enige zijn. Ook hoeft u niet bang te zijn, dat u nooit meer (normale) seks kunt hebben. Tegenwoordig zijn er namelijk voldoende middelen op de markt die hierbij kunnen helpen.

Erectiestoornis: oorzaken

Een erectiestoornis kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder bespreken we de meest voorkomende redenen.

Leeftijd

Met het verstrijken van de jaren neemt de kans op een erectiestoornis toe. Uit onderzoek in de VS is gebleken, dat 30 procent van de mannen boven de 45 jaar wel eens erectieproblemen heeft. Naarmate mannen ouder worden, neemt dit percentage toe. Boven de 70 jaar heeft de helft van de mannen last van een erectiestoornis. Over het algemeen is het echter niet de leeftijd zelf die voor de problemen zorgt. Vaak is de combinatie met een bepaalde ziekte de oorzaak.

Psychologische oorzaken

Verschillende psychologische factoren kunnen bijdragen aan een erectiestoornis. Dan gaat het niet alleen om psychische problemen, zoals stress, angst, depressie en faalangst of onzekerheid. Ook psychologische factoren op het moment zelf, zoals een geur of bepaald gedrag van de partner kan leiden tot een verminderde of geen erectie. En zo zijn er nog tal van psychologische oorzaken voor een erectiestoornis te noemen.

Roken, alcohol, drugs en medicijnen

Het verband tussen roken en erectiestoornissen is al langer bekend. Ook alcohol, drugs en bepaalde medicijnen kunnen voor problemen zorgen. Alcohol vermindert het mannelijk geslachtshormoon. Dit is te zien aan zware alcoholisten, die last van borstvorming en krimpende zaadballen kunnen krijgen. Ook drugs hebben een negatief effect op de lange termijn.

Medicijnen, zoals bètablokkers en middelen ter behandeling van bepaalde psychische klachten, kunnen ook een erectiestoornis in de hand werken. Vooral anti-depressiva kunnen een erecties en orgasmen bemoeilijken.

Bepaalde ziektes en aandoeningen

Verschillende ziekten kunnen voor erectieproblemen zorgen. Hieronder staan enkele voorbeelden.

  • Aderverkalking is een logische oorzaak van erectiestoornissen. Hierbij gaat het om de bloedtoevoer naar de penis die dichtslibt.
  • Ongeveer 70% van de mannen met suikerziekte krijgt erectiestoornissen. Diabetes heeft een negatieve uitwerking op zenuwbanen en bloedvaten. Hoe langer iemand aan suikerziekte lijdt, des te groter de kans op een erectiestoornis is.
  • Aids kan op verschillende manieren bijdragen aan erectieproblemen. Zo kunnen de medicijnen bij de behandeling voor problemen zorgen, maar kan ook een infectie in de hersenen aan de problemen ten grondslag liggen. Daarnaast kan een bijkomende ziekte, zoals diabetes of bloedvataandoeningen, voor erectieproblemen zorgen.
  • Andere ziekten of ongevallen waarbij de zenuwbanen of hersenen zijn aangetast, worden eveneens als oorzaak voor een erectiestoornis gezien.

Behandeling van prostaatkanker

Prostaatkanker wordt veelal behandeld met hormoontherapie, bestraling of de verwijdering van de prostaat. In alle drie de gevallen is een beschadiging van de zenuwen die voor de erectie zorgen zo goed als onvermijdelijk.

Afwijking van de penis zelf

Verschillende afwijkingen van de penis, zoals een te strakke voorhuid of (ernstige) kromstand van de penis, kunnen dusdanige pijn veroorzaken dat de zin in seks afneemt of geheel verdwijnt.

Erectiestoornis: medicijnen

Een erectiestoornis is in veel gevallen met medicijnen te verhelpen. Hierbij maken we onderscheid tussen medicijnen die incidenteel (elke keer voor de seks) worden ingenomen, en medicijnen die dagelijks gebruikt worden. Klik op de naam voor meer informatie.

Incidentele medicijnen tegen een erectiestoornis zijn:

Als dagelijks medicijn is verkrijgbaar:

  • Cialis Once A Day

Deze medicijnen zijn online verkrijgbaar. Let echter altijd op bij online aanbieders, want verreweg de meeste partijen bieden nepmedicijnen aan die voor grote problemen kunnen zorgen. Kijk bij onze aanbieders voor het originele medicijn tegen een erectiestoornis.